Matauk :)

Jeg og kompis Anders Hammer tok turen ut i Namsenfjorden for å fiske etter lysing. Anders så seg ut en ny plass og allerede på første driftet hadde vi 4 Lysinger i båten. Ingen store lysinger med flott matfisk på 3-4kilo. Bettet avtok når tidevannet snudde. Så da prøvde vi ett par av de «faste» plassene til Anders. Men der var det også stille. Vi fikk en lysing på en av plassene. Alt i alt ble det 13 lysinger, største på 5,46kg. Vi fikk også 2 langer og 1 sei. Langen til Anders på 7-8 kilo var av de større tatt på den plassen. 

Jeg binder som regel alle mine tackle selv, men guttongen hadde kjøpt ett ferdig Elbe Lange/Brosme tackle og det viste seg suverent til lysing. Jeg fikk nesten alle lysingene mine på opphengerene og ikke på slepet. Jeg skal i allefall kjøpe opp flere ferdig tackler :)http://www.elbe.no/fisk/produkter/havfiske_og_sjofiske/havfiskeslep/13321/no

Nå har vi mange gode middager i vente. Lysing er uten tvil min favoritt matfisk. Pestobakt lysing anbefales på det varmeste.

Foto: Anders Hammer.

Thight Lines.

Kommentar