Sinnsykt Asp fiske

DSC_0239

Etter travle dager i sommer ferien var det endelig klart for litt aspfiske igjen. September er for meg asp måneden over alle og er som en deilig avslutning på sommerfisket og en flott oppvarming foran høstens gjeddetokt.

De aller fleste som fisker kjenner på forventningene foran hver tur, håpet som ligger der, håpet om mange og store. Dessverre får jeg nesten si er det nesten alltid motsatt :) Få og små. Heldigvis kommer det turer som dette innimellom som gjør det hele vært alt slitet. Turer da fiskene er som besatte, hugger på alt. Og i tillegg er store og feite!

Møter dagens matros på gran i 0900 tia Veldig seint til å være meg, men erfaring har lært meg at enten må man være sjukt tidlig ute eller så kan man like gjerne vente til litt utpå dagen med å fiske asp. Matrosen er en fyr jeg har blitt kjent med gjennom et felles prosjekt på Jarenvatnet, Lars Horgen en ildsjel når det kommer til dette vannet, har stått på mot bla kommune, politi og grunneiere for å få bedring på texas tilstandene som var der for bare få år siden. Kjøreturen gikk sporenstreks til Øyeren og båten ble lagt på vannet. Båten opp i plan ut mot fiskebankene. Når vi kommer frem synker hjertet mitt nesten ned i magen, Gresset ligger tjukt og spredt. Typiskt.

Gresset som det tidvis ligger ganske mye av i Øyeren, gjør trolling med overflate redskap nærmest umulig! Så her er det bare å lete til man finner partier i vannet der det helst er fritt for slikt. Etter en halvtimes tid finner vi et område jeg har fått fisk på tidligere, men som ikke har fått så mye tid da jeg har hatt bedre fiske andre steder! Heldigvis for oss skulle det vise seg å være gull plassen for dagen. Redskapen blir satt og bare minutter senere, knurrer det i en av snellene mine på typisk asp vis. I fighten kjenner jeg at dette slettes ikke er den minste fisken i vannet (den får dere se senere) og jeg kommanderer frem håven.

asp 3200gr

Fisken er knallfin og veier  3200gr

Etter dette går det i grunn slag i slag, med jevnt bra bett hele dagen. Totalt 12 asp er innom håven og vi mista sikkert 3-4 fisk hver, samt noen skikkelige hugg. Men det som var virkelig kult var at de fire største fiskene var 3200gr, 3300gr, 3580gr og toppfisk på 4040gr noe som faktisk er Specimen asp. Når det i tillegg var førstereis aspfisker Lars som fikk både størst og flest, ble superlativene og volumet i båten mærkbar når 4+ aspen var et faktum. Specimen asp på første turen er jevnt med 8+ ørret på første turen! 14kg gjedde på første turen! Eller kansje en laks på 20kg første gangen man fisker laks!! Uansett Gratulerer så utrolig mye med en fantastisk fisk Lars..

At fisken tok en BX shad beviser også veldig bra allsidigheten til denne wobbleren, Like rå på trolling etter asp som på spinnfiske etter diger ørret i elv

Noen bilder

MEN vi er ikke helt ferdige med denne rapporten enda! Jeg har faktisk vært så heldig å bevitne noe jeg tror er den minste Aspen i hele Øyeren. Størst, minst og flest på Mr.Horgen! Helt sjuk dag! Takker for turen!

DSC_0135

Kommentar