To turer og to nye arter

Etter mange rapporter om HA i oslofjorden i det siste bestemte jeg meg for og gjøre et forsøk. Dette er en helt ny art for meg og kunnskapen var relativt begrenset. Heldigvis er det sjelden vanskelig og få gode tips om utstyr og plasser av andre fiskere så trua var på topp når jeg satte kursen mot HA plassene tidlig en morgen forrige uke. «Den dummeste bonden får di største potetene» er det noe som heter. Denne gangen fikk ikke bonden en eneste potet. Det var en katastrofe av en tur. Ikke et napp, ikke en følge fisk engang. Slukøret dro jeg hjem og tilbake til tegnebrettet. Så på tirsdag kveld fikk jeg en melding av Fariad med spørsmål om jeg ville være med ut på HA fiske onsdag morgen. Jeg takket selvfølgelig ja. Tidlig om morgenen ble turen lagt til di samme plassene som jeg hadde blanket på første gang. Heldigvis gikk det litt bedre denne gangen og jeg fikk 5 vakre HA i løpet av morgenen. Ingen store men art er art. Samtlige fisker ble tatt på Shadow Rap. Tusen takk for strålende guiding Fariad!  

  I dag var det på tide og fortsette med ting jeg ikke kan noe om. Turen ble lagt til Øyeren og målet var Gjørs. Igjen brukte jeg litt tid i forkant med og skaffe mest mulig info om denne fisken og hvordan man skal fiske den. Kl 0400 møtte jeg en kompis som var nesten like grønn på gjørsfiske som meg og turen gikk rett ut til det vi trodde skulle være en god plass. Etter en liten time var det plutselig liv i andre enden av stanga mi. Og jammen var det ikke en liten Gjørs som hadde forbarmet seg over meg og tatt wobbelen min. Ikke store fisken men art er art. Takk for en koselig tur Christian!

 Det og prøve nye fiskemetoder og nye arter synes jeg er veldig spennende. Hvis man ikke får noe så er det helt greit fordi man faktisk ikke har gjort dette før. Skulle man være så heldig og lykkes så blir man både stolt og glad over resultatet uavhengig av størrelsen på fisken. Hvis man ikke prøver noe nytt så er det sjelden man får noe annet en det man pleier og få.  Takk til alle som bidro med info om dette fisket. Neste tur blir målet og få fisk med litt størrelse på…

Kommentar