Abborfiske !

Abborfisket er noe av det gøyeste jeg vet. Når du få stor abbor på shad er det noe helt for seg selv . Harde hugg på stumme liner og gode fighter på lett utstyr er avhengighetsskapende , noe enhver abborfiske kan bekrefte.

Abboren fisker jeg med en  Shimano Crucial Bass Haspel 70MHB Fast som er haspelstang i 1 del på 7 fot med rask aksjon ( kommer forhåpentligvis på det norsker markedet etterhvert!). Supersensitiv så man kjenner alle napp , og med en god rygg til å drille de store abborene. Som snelle bruker jeg en Shimano Stradic Ci4 2500 som er ei snelle med høy utveksling , noe som er ett must mener jeg under abborfisket da man trenger å sette ett kjapt tilslag og raskt ta kontrollen på fisken. Lina er power pro 0,15 med en fortom i 0,25 til 0,40 av fluorocarbon , alt etter som hvor mye gjedde det er i vannet du fisker , gjedda er nemlig og glad i shaddene man bruker til abboren!

Har i hele sommer fisket med Storm So-Run Superu Shad 4″ som agn. ( kommer på det norske markedet etterhvert! )Shadden har en meget livlig gange ,er innsatt med luktstoffer og har spor i kroppen så den lett kan rigges på mange forskjellige måter. Selv bruker jeg stort sett vanlige jigg hoder og rugby jigg hoder fra VMC. Shadden fiskes i alle vannlag , mens teknikken med vanlige jigg hoder er stort sett å begynne på bunnen , sveive monotont i en bestemt fart for så å la den synke noen sekunder på stram line med jevne mellomrom.

storm-so-run-superu-shad-100

Kommentar