Havabboren har kommet

Nylig gikk det rykter om havabbor i Oslofjorden. Bare kort tid etter kunne vi bekrefte disse ryktene.

Min venn Erik og jeg satte ut båten etter en lang arbeidsdag og kjørte ut mot noen gromplasser. Det begynte veldig tregt men ikke overraskende ettersom fisket gjerne er best veldig tidlig på morgenen og på kvelden.

Utaskjærs stod vinden hardt fra sør og bølgene slo inn mot land. Dessuten var vannet høyt og delvis gromsete. Mange av oddene dannet gode vannstrømninger, noe som tydet på veldig gode fiskforhold. Men nei det viste seg å være det motsatte. Noen ganger blir man ikke helt smart av sånt. Vi både dorget aktivt og kastet på mange av plassene som tidligere har gitt havabbor.

Etter par timers fiske med flere av mine wobblerfavoritter som Rapala Original, Flat rap, Max rap og X rap landet vi bare noen få makreller. I tillegg fulgte et par nysgjerrige ørreter etter uten at de tok. Omsider fikk vi en liten havabboren på en av neste års nyheter, Rapala Shadow rap shad deep.  


Shad rap shad deep er en helt fantastisk wobbler som uten tvil skal prøves mer ut. Plasser som havabboren foretrekker varierer som regel fra 1-5 meter med gjerne overgang til dypere vann. Selve fisket går i høy hastighet med spinnstopp, rykk og napp i stanga. I disse tilfellene passer denne wobbleren helt utmerket.

I motsetning til en del andre fiskearter trives havabboren i ganske varmt vann og kan til tider jage hele dagen. Derfor er det veldig viktig å forflytte seg ofte og stå på. I det ene øyeblikket er en fiskeplass helt tom for fisk mens i det neste øyeblikket jager en stim med fisk over hele plassen. I de siste årene har ikke fisket etter havabboren vært så bra. Grunnet en tynn bestand oppfordrer jeg folk til å slippe ut denne fisken. Behandle fisken raskt og varsomt. 

Jeg kommer uten tvil til å prøve mer etter havabboren og vil holde dere oppdatert. 

Skitt fiske der ute!

Kommentar