Endelig etterleksfiske!

Gjeddefiske kan være ekstremt vanskelig, ikke minst når man ser alle andre få fisk og man selv går tur etter tur uten det helt store resultatene. Heldigvis får man som oftest betaling for alle timene man sitter i fiskdritten og egentlig lurer på hvorfor man driver med akkurat dette som hobby. Betaling i form av store, deilige, grønne damer.

DSC_1239

Dagen starter som de aller fleste andre fiskedager jeg har, tidlig. Utstyret og båt er klargjort dagen i forveien og turen til vannet blir bare avbrutt med en kjapp bensinfylling med tilhørende kaffekopp. Kaffe er viktig på mårran. Vel fremme blir båten sjøsatt og jeg legger merke til at det blåser veldig mye mer enn hva som er spådd. Værvarslet dagen i forveien sa 3-4ms, men jeg kan skrive under på at det er stor forskjell på 3-4ms vind og 5-6ms, dette gjør fiskeformen jeg bedrev denne dagen litt krevende. Slowtrolling er akkurat som ordet sier en saktegående form for dorging, spesiellt effektiv ved bruk av gummiagn av ymse salg eller store swimbaits. Saken er at i kaldt vann eller i veldig grumsete vann er det en stor fordel at agnet du presenterer ikke forflytter seg så fort.

IMG_20160605_120022

Vann kvaliteten for dagen var ikke den værste jeg har sett, men med 30-50cm sikt er det bedre å la agnet gå sakte. Store gjedder er ikke så hissige på jakt over lengre strekninger og er uvillige til å bruke mer energi enn absolutt nødvendig for å få seg en matbit. Når man da serverer agnet i sakte fart blir det enklere for fisken å lokalisere og bite!

IMG_20160605_120057

Vind er slowtrollerens fiende nr.1 Sakte fart betyr mindre motorkraft til manøvrering, så det er en stor fordel om man fisker mye alene at man har en front montert elmotor men autopilot. Denne styrer båten automatisk uavhenging av vind og strøm. Setter man den til å gå i en rett linje, går den i en rett linje om det blåser aldri så mye! Det kan alikevel være en fordel å benytte hovedmotor i sterk motvind, så slipper man å bruke så mye batteri.

IMG_20160605_120049

En annen sak som er kjekk å ha om man fisker alene er et kamera med selvutløser som man kan feste i båten på et fast punkt hver gang. Da vet man hvor man skal posere med fisken og får strøkne bilder hvergang! Fisken slipper også å vente på at kameraet skal rigges opp for hvergang! :)

Så over til fisket….

Fikk mange små og et par veldig fine fisker, med ei gjedde på 107cm og 8,8kg på topp

DSC_1266

107cm 8,8kg

DSC_1239

103cm 7,6kg

DSC_1255

97cm 6,5kg

DSC_1247

Og en tynn sak på 95cm (ikke veid)

IMG_20160605_135837

Agnet som fisket desidert best denne dagen var Rip Shad curlytail med det nye multidepth screw systemet, utrolig mange variasjons muligheter med denne tacklings metoden og gode skarpe VMC kroker som sikrer godt krokfeste i beinhard gjedde tanngard. Det som er en avgjørende faktor for at den fisker så bra, er den utrolig feite wobblinga i lav hastighet. Rigger man den rett flasher den magen i 90gr vinkel allerede fra 1knop hastighet.

Så ut å fisk folkens og skal dere fiske etter store, feite, deilige, grønne damer? Sørg for å ha en Rip CurlyTail i kassa.

Kommentar