Påsketur til Danmark

I tradisjon tro satte fiskekompis og team medlem Fariad Farhadi og jeg snuten mot Danmark i starten av påsken på jakt etter stor blank sjøørret. Vi har vi fisket sjøørret i Danmark mange ganger, men denne gangen med spinn- utstyr og båt på slep.

0400 lørdag 19. ringte klokken, det var tid for avreise. Vi slukte mil igjennom Sverige, over broen mellom Malmø og København videre til Stevns Klint ca 1t sør for København. Her møter vi Tommy Egra. Tommy er skribent, fotograf og en av de dyktigste sportsfiskerne vi har i landet. Tommy ville være med oss på tur for å skrive og ta bilder. ( wwww.tommyegra.no )

DSC_0741
foto: Anders Bergesen

De første dagene var det lite vind, krystallklart vann og rundt 4,5 grad. Ikke akkurat de forholdene vi ønsket oss. Utenom et par sjøørreter godt under minstemål så var fisket meget tregt. Vi trengte et værskifte. Endelig kom vinden og forholdene så supergiftig ut, vi hadde troa. Det viste seg å stemme. Fariad lander en strøken blank sjøørret på 2,4kg etter en heftig fight.

fariad dk
foto: Anders Bergesen
DSC_0435
foto: Anders Bergesen

Minn Kota`en jobbet som en gud hele dagen og holdt oss «spot on» på alle «hotspotsa» uten at vi driftet rundt i et område med mye skjær og store steiner.

Vi får totalt 11 sjøretter på turen. De fleste rundt 1,0 – 1,5kg. Til tider veldig tregt, men med vind og fart i sjøen kom fisken. Tobisen hadde ikke kommet og det er nok grunnen til at de store ikke er inne på grunnene. Gleder meg til retur i starten av mai.

Her er noen fler bilder fra turen:

Takk for turen,

Anders

Kommentar