På rett sted til rett tid.

Fiske etter ørret på denne tiden av året, kan være veldig spennende. Men det gjelder å være på rett sted til rett tid. Det er merkbart kortere bitt-perioder, og det kan dreie seg om helt ned i 15-30 minutters bitt. Har hatt noen turer og har opplevd at det kun har vært to korte bitt-perioder, i løpet av ca. 4 timers fiske. Men når det pågår, så har det til gjengjeld skjedd noe på hvert kast!

De fleste rennende vann er fredet på denne tiden av året. Men Femundselva i Engerdal kommune har kun to måneder fredning, 15. Mars – 15. Mai. Så for de som allerede nå har begynt å få abstinenser etter rennende vann, og har muligheten til å ta turen hit, vil jeg absolutt anbefale det!

Det som har vært gjenganger de to siste turene, har vært at fisken har tatt mindre wobblere og gjerne med blått på. Rolig innsveiving med noen spinnstopp.Den siste turen var det fisk bortpå nesten på hvert kast når bitt-perioden pågikk, og det var som å skru av en bryter når det var over. Da kunne det gå to timer før man kjente noe igjen. Da ble det full fart i 15-30 minutter før det igjen var som a slå av en bryter. Teorien min et: vær på plass når det først gjelder!

Rapala X-Rap CountDown og Rapala Team Esko i varierende farger fisket absolutt best.

593822 web
Team_Esko_HERO

De største fiskene ble tatt i skumringen og mørket. Det var to fine ørreter på 1kg og 1,7 kg.

Her er ett lite klipp ifra en av fiskene som ble tatt, på ca 0,8 kg.

Skitt fiske

//Inge

Kommentar