Pelagisk høstfiske etter gjedde

Høsten har kommet for fullt, og for meg betyr det predator-fiske. I høst har det vært gjeddefokus for min del, og da er denne årstiden helt klart min favoritt. Jeg hadde sett på værmeldinga at det skulle bli gråere vær og jevn døgntemperatur, noe jeg har god erfaring med fra tidligere. Denne gangen var det pelagisk spinnfiske som sto på agendaen.

Dette type fiske er kanskje noe av det artigeste jeg gjør, men også verste jeg gjør. Det er langt mellom huggene, men til gjengjeld er snittstørrelsen ofte god. Noe som skulle vise seg å stemme også denne gangen.

rolf pike 2

Denne flotte fisken var den eneste som fikk se innsiden av båten i dag. Et prakteksemplar av ei gjedde med flott K-faktor. Hadde også to hugg til, en liten fisk som tok rett ved båten men som datt av, og ei som tok i det klassiske spinnstoppet som jeg dessverre ikke klarte å kroke. Alle kontaktene kom i et lite område over en kort periode, noe jeg ofte synes er en gjenganger på denne type fiske. Når man finner jagende fisk så gjelder det å utnytte tiden og bite merke i eventuelle faktorer som struktur, byttefisk og lignende for videre leting etter fisk. Håper på at høsten holder seg en stund til slik at jeg rekker et par turer til før kulda setter inn for fullt.

pike

IMG_4879

Her er nye Storm R.I.P. Curly Tail og nye Shimano Yasei Pike – to meget spennende nyheter for oss som liker fiske med store shads etter grov gjedde.
Mer om disse i neste innlegg.

Tight Lines – Rolf Magnus

Kommentar