Årets høydepunkt!

Det er alltid stor stas og litt ekstra kribling når vi nok en gang setter snuta mot Randselva for den årlige turen. Dette ble min 4. tur til den fantastiske elva, og med fisk på 6 og 7.5 kg ifra tidligere år så må jeg innrømme at forventningene var i overkant store.

Nytt for denne sesongen er at etter den 15. September er all fisk fredet. Håv med gummiert nett og skånsom gjenutsetting av fisken er viktig!

Vi var tre kamerater som tok turen. Etter at vi var kommet på plass og senket skuldrene så gjorde vi noen kast rett ved leiren. Ikke uventet, dødt. Ruslet videre oppover elva for å gjøre ett forsøk der. På det første kastet og deretter så kjenner jeg det lugger litt i enden av snøret. Det kunne ikke misforstås, fisk! På neste kast så smeller det til og etter ett godt tilslag så sitter det en ørret etter kort tids fiske på rapala’n!

Det er da spenningen for alvor setter inn.
Fisken gjør aldri de store utrasene, men er en tur høyt i været men klarer heldigvis ikke å riste seg løs.
Etter noen minutters kjøring så kan Anders lure ett prakteksemplar av en «haka» inn i håva!

For en pang start på turen!

Vi hadde noen ti talls fiske timer hver av oss i løpet av turen, og det ble en fin fisk på 1,7 kg på Bjørnar.
Ellers hadde vi utrolig mye stang ut med kontakt med større fisker som vi ikke klarte å lure. Men det skal ikke være enkelt heller ?

Ørreten veide 2,8 kg og tok en Rapala Shadow Rap – en wobbler som kommer på markedet 2016 og som garantert kommer til å fange mye stor fisk i årene fremover!

Wobblerne vi brukte mest og var borti mest fisk på var Rapala Shadow Rap og Rapala BX Minnow.

Film av ørreten på 2.8 kg kan sees her:

Kommentar