Havabbor feber

I forrige uke lå jeg på en strand i Spania og solte meg i 30 plussgrader da det plutselig tikket inn flere meldinger på mobilen fra Anders. Det var fine bilder av havabbor tatt i indre Oslofjord, og i tillegg hadde de observert flere fisk. Resten av ferien lå jeg søvnløs om nettene med abstinenser og klarte knapt å vente til å komme hjem.

Min første mulighet var i dag og jeg var i gang med fiskingen rundt kl. 08.00. Mye nedbør i forrige uke hadde farget vannet og sikten var kraftig redusert. I tillegg var det ekstremt lite aktivitet men det er ikke så rart med tanke på årstiden. På høsten skjer det gjerne mer utover dagen når varmen stiger. Attpåtil var det knapt vind så forventingene var ikke akkurat høye.

På vei ut til en av mine favorittplasser etter havabbor dorget jeg med to stenger. En med en X-Rap Saltwater og en med Max Rap. Speedmaster 240ML, 3000 sneller med 0,15 multi og fortom på 0,31mm er knall til denne type fiske.

Mine favorittter på jakt etter Havabbor
Mine favorittter på jakt etter Havabbor

En time og mange makrell senere stoppet jeg båten for å kaste i de vikene og buktene som tidligere har vært bra plasser. Utover høsten så trives havabboren godt her da vannet gjerne er litt varmere. Jeg tror ikke det tok mer enn 10 kast da det plutselig smeller på en stor fisk på en wobbler i varianten Original 13cm, S. Fisken gjorde akkurat som den ville og hadde noen helt syke utras. For de av oss som har fått havabbor før er det ikke i tvil når den først sitter. Ikke nok med det, jeg er rimelig sikker på at denne skulle slå min personlige rekord også. Noen minutter senere skjer det verst tenkelige, fisken river seg løs.

Når jeg først har opplevd noe sånt så har jeg problemer med å ikke fiske ordentlig over områdene. Jeg fortsatte strategien ved å kaste på tilsvarende viker og bukter til temperaturen steg litt utover. Når varmen kom begynte jeg å fiske på noe dypere områder. Mange ulike wobblere med forskjellige farger fikk luftet seg godt i dag.

5 timer senere, flere tusen kast og haugevis med feite høstmakrell hugger det bortpå noe ordentlig igjen. Det måtte være havabbor. To kast senere sitter den endelig. Ikke så stor men en fin havabbor som sparket bra fra seg. Dagens desidert beste wobbler var en rosa X-Rap deep. Observerte par ørreter også uten at de var ordentlig i hugget. Her sitter jeg med betennelse i håndleddene og et smil som går fra øre til øre. Det er deilig å lykkes når man har satt seg et spesifikt mål.

Havabbor tatt på X-rap HP (Hot Pink)
Havabbor tatt på X-rap HP (Hot Pink)

Gleder meg til å prøve igjen.

Skitt fiske

Kommentar