Thomas Monsen

Fra Jaren

Utpreget ferskvannsfisker med fokus på de store ferskvanns predatorene Abbor, Gjedde, Asp og Gjørs, men går ikke av veien for å fiske etter andre arter.

Mitt liv som sportsfisker startet i tidlig alder, og kan sies å være den ene store interessen som har fulgt meg igjennom livet. Begynte som mange med fiske etter Abbor og Ørret på hytta sammen med morfar, husker varme sommerkvelder på brygga, små utflukter til bittesmå skogsvann og sprøstekt småabbor til kvelds, gode minner som har gitt meg et godt fundament som sportsfisker i de senere år.

Etter hvert fikk jeg øynene opp for større rovfisker, og ettersom jeg har bodd hele mitt liv på Jaren lå alt til rette for at det var gjedda som ble min fisk nr.1. Utallige timer i ungdomsåra ble brukt på Jarenvatnet både i båt og fra land og flere store gjedder fikk syne innsiden av håvnettet. Metodene var gjerne enkle men effektive nok til at man beholdt interessen og heller tok en fisketur enn en fest.

I voksen alder har metodene utviklet seg og jeg fisker like gjerne på isen som på åpent vann. På isen går det i ismeite etter abbor og gjedde, og når båt sesongen starter i mars kan jeg like gjerne finne på å kjøre trolling etter ørret som spinnfiske på førleksgjedder. Men legger kanskje mest tid på slowtrolling med gummi, som er en metode som har gitt meg mange fine fisk. Har alltid med meg kamera på tur og syntes det er deilig å forevige minner gjennom kameralinsa, ikke bare om gigantiske gjedder, men om små øyeblikk og andre opplevelser som man da kan dele med andre.

Vi har enorme fiskemuligheter i Norges langstrakte land, og jeg oppfordrer alle til å ta del av denne fantastiske hobbyen/livstilen, det viktigste er at man har det gøy enten man fisker med langbambus eller kjører trolling med 10stenger, Selv koser jeg meg glugg hvert sekund jeg har ei stang i handa.

Siste innlegg fra Thomas

Mitt livs beste fangster nummer 7

12. desember 2017

Jeg vil i tiden fremover lage en liste over mine topp 10-fangster. Jeg fortsetter med syvendeplass. Jeg fik ...

Les mer

Suksessfull sesongavslutning (film)

10. desember 2017

For noen uker siden hadde Tor, Kim og jeg en meget vellykket sesongavslutning etter kveita, før de siste sols ...

Les mer

Mitt livs beste fangster nummer 8

8. desember 2017

Jeg vil i tiden fremover lage en liste over mine topp 10-fangster. Jeg fortsetter med åttendeplass. Alle h ...

Les mer

Mitt livs beste fangster – nummer 9.

6. desember 2017

Jeg vil i tiden fremover lage en liste over mine topp 10-fangster. Jeg fortsetter med niendeplass. Vinteren ...

Les mer

Mitt livs beste fangster nummer 10

3. desember 2017

Jeg vil i tiden framover lage en liste over mine topp 10-fangster. Jeg begynner med tiende plass. Den eneste i ...

Les mer

Isfiske etter gjedde

29. november 2017

Nå har isene lagt seg og det er liten tvil om at isfiske på glassklar is er både effektivt og kult.   ...

Les mer